“Van Angst naar Liefde” – Een Cursus in Wonderen

 

“De Weg van Angst naar LIEFDE, een spiritueel pad dat ons stap voor stap

naar het Ontwaken of de Verlichting voert.”

“De weg voor het terug-vinden van wie we Werkelijk Zijn, ons Ware Zelf.”

“Een pad van vergeving, van loslaten en opgeven van de strijd met jezelf, om te komen tot liefdevolle acceptatie en totale overgave aan de liefde voor het leven, de liefde voor het ZIJN.”

 

Onderwerpen en thema’s die aan bod komen::

- Leren diep in jezelf kijken

- Je bent géén slachtoffer

- Angst en pijn uit verwondingen onder ogen durven te zien

- Het leven is Liefde, er is alleen liefde

- Aan het lichaam voorbij gaan

- Kijken naar wat niet mag gezien worden – Durven kijken naar je schaduwzijde

- Anderen vergeven en opnieuw verbinden

- Leren Jezelf te vergeven

- Loskomen van de wereld

- Kiezen voor wat je werkelijk wilt – Bij de keuze van je hart blijven

- Een vredevol kanaal van genezing zijn

 

In deze opleiding besteden we ruim aandacht aan het tot rust brengen van het fysieke lichaam, van onze gevoelens - onze emoties, onze gedachten - het denken. Dit door middel van oefeningen Mindfulness en diepgaande meditaties.

 

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen, er is geen voorkennis vereist.

Voor al wie een andere weg zoekt, voorbij het ego, het angstige en afgescheiden “ik”.

Bewandel het Pad naar Eenheid en naar Onvoorwaardelijke Liefde.

 

Deze opleiding wordt later opnieuw georganiseerd.

DATA 2023

 

 

Praktisch: Vooraf inschrijven is noodzakelijk en dit kan via e-mail: twitlicht@gmail.com of telefonisch.

Bijdrage: .. euro, incl. cursusmateriaal, syllabus, drank en koekjes. Bijdrage te betalen voor aanvang van de opleiding.

 

Deze opleiding is geïnspireerd en deels gebaseerd op het boek “A Cours in Miracles” – Een Cursus in Wonderen

 

Woordje over Een Cursus in Wonderen:

Het boek “Een Cursus in Wonderen” is wereldwijd voor miljoenen mensen hun levensboek. Grote spirituele leiders als Eckhart Tolle, Deepak Chopra, Paul Ferrini en Marianne Willamson verwijzen allemaal naar de cursus als hun belangrijkste inspiratiebron. Centrale thema's zijn liefde, vergeving en niet-oordelen. Dit boek stelt ons ego voor radicale keuzes: kiezen we voor illusie of waarheid, angst of liefde, willen we gelijk of willen we geluk?

 

Willem Glaudemans schrijft over een Cursus in Wonderen:

Er zijn maar twee menselijke emoties, liefde en angst.

Dit is het mooiste en diepste spirituele boek dat ik ken, dat werkelijk de potentie heeft je naar Huis te brengen. Geen ander boek kent ons ego zo door en door en geeft ons alle inzicht en middelen om in liefde het ego te doorzien en te overstijgen. Het fundamentele leerstuk van de Cursus is dat er maar twee emoties zijn: angst en liefde. En dat we op elk moment in ons leven kiezen tussen deze twee. Al ons handelen komt dus voort of uit ego of uit liefde. Maar dat geldt ook voor de daden en uitingen van anderen. Als iemand ons aanvalt, is dat dus een uiting van angst. En de Cursus helpt ons om die uiting van angst vervolgens te vertalen als een roep om liefde. Wanneer we in staat zijn om zo naar de verwijten, boosheid en het geweld van anderen te kijken, kunnen we er met liefde op reageren in plaats van met een tegenaanval. Dit is geen knop die je zomaar omdraait, al kan deze omslag in je waarneming in een split second gebeuren. Het vraagt oefening en alertheid en vooral: je openstellen voor een wijsheid groter dan jezelf. De Cursus noemt dit de Heilige Geest, je innerlijke leraar. En uiteindelijk is de hele Cursus erop gericht je in contact te brengen met hem, zodat het een tweede natuur wordt en je al je beslissingen in stilte aan deze innerlijke wijsheid voorlegt. Zo is de Cursus letterlijk een boek dat levens verandert.