Opleiding Esoterie

Opleiding Esoterie 1e jaar: Esoterische Healing en Psychologie en de 7 Kosmische Stralen

 

Deze opleiding geeft aan de zoekende mens de mogelijkheid zich een beeld te vormen en kennis te vergaren van de aloude wijsheid die ons doorheen vele eeuwen is meegedeeld in de esoterische stromingen en mysteriescholen uit het verleden. Het zal de pelgrim die we allen zijn een gids vormen op het lichtende pad naar Heelwording. Het opent deuren en schuift sluiers opzij, zodat we in toenemende mate de waarheid mogen aanschouwen. Het is de innerlijke reis, een gewaarwording, een ontwikkeling en een verruiming van bewustzijn naar ons edele potentieel.

 

Tijdens deze 10-daagse opleiding krijgt u een grondige basiskennis esoterie en occulte leer aangereikt. Naast uitgebreide toelichtingen en praktische toepassingen wordt deze opleiding aangevuld met diepgaande meditaties ter integratie.

Thema's en onderwerpen die behandeld worden:

- Wat is esoterie? 

- De wetenschap van de ziel

- Esoterische Healing: driehoeken van healing, de verschillende krachtcentra of chakra's, 

- Ziekte als gevolg van een geremd zielenleven

- Esoterische psychologie: toegevoegde waarde aan de moderne psychologie

- De 7 Kosmische Stralen, hun specifieke eigenschappen en werking 

 

Deze opleiding wordt georganiseerd op zaterdagen van 10u tot 17u

Data 2018-2019

22/9 – 20/10  – 24/11 – 22/12/2018

19/1 – 16/2 – 23/3 – 20/4 – 18/5 – 15/6/2019

Praktisch: Vooraf inschrijven is noodzakelijk en dit kan via e-mail: twitlicht@gmail.com of gsm 0495 85 31 88 (Eli).

Bijdrage: 880 euro (88 euro/dag), incl. werkboek, lesmateriaal, lunch: soep met brood, drank en koekjes. Bijdrage te betalen voor aanvang van de opleiding.

 

 

Esoterie

 
Wat we verstaan onder deze term zijn vooral de innerlijke stromingen die onze uiterlijke wereld kenmerken.
Het gaat wezenlijk over de innerlijke, fijne, etherische gebieden. De invloeden van deze en de "wetenschappelijke" structuur en realiteit.
Deze kennis, maar belangrijker nog deze wijsheid, was in de oude tijd voorbehouden voor priesters en ingewijden.
Dit alles was uiteraard met goede redenen.
Met de woorden: gebruik en misbruik, dien ik geen verdere verduidelijking te geven.
 
Door ons te verbinden met deze goddelijke stromingen, beginnende bij onze individuele ziel, richten we ons op weg naar heling, healing, heiliging.
In verloop van tijd is de mensheid op een punt van evolutie gekomen om deze verborgen of esoterische waarheid op grotere schaal te kunnen bevatten.
Let hierop dat dit allerminst een mentaal proces is maar eerder een zielsgerichte ontvouwing beoogd.
Via de ziel komen we in contact met ons zogenaamd hogere zelf, deze die niet onderhevig is aan de begeerten en begoochelingen van onze persoonlijkheid.
 
In de loop van onze planetaire geschiedenis zijn er verschillende mensen in deze openbaringen gesteld en is er al heel wat overbruggingswerk verricht naar de volgende natuurrijken. Met name het 5e natuurrijk, waar we ons op het platform van de Meesters begeven.
Een van deze grote instromingen is ons aangebracht door Djwhal Khul, die via  Alice Bailey ons in de mogelijkheid heeft gebracht om de Geheime Leer in een voor deze tijd aangepaste vorm te kunnen verwelkomen.