Esoterie

 
Wat we verstaan onder deze term zijn vooral de innerlijke stromingen die onze uiterlijke wereld kenmerken.
Het gaat wezenlijk over de innerlijke, fijne, etherische gebieden. De invloeden van deze en de "wetenschappelijke" structuur en realiteit.
Deze kennis, maar belangrijker nog deze wijsheid, was in de oude tijd voorbehouden voor priesters en ingewijden.
Dit alles was uiteraard met goede redenen.
Met de woorden: gebruik en misbruik, dien ik geen verdere verduidelijking te geven.
 
Door ons te verbinden met deze goddelijke stromingen, beginnende bij onze individuele ziel, richten we ons op weg naar heling, healing, heiliging.
In verloop van tijd is de mensheid op een punt van evolutie gekomen om deze verborgen of esoterische waarheid op grotere schaal te kunnen bevatten.
Let hierop dat dit allerminst een mentaal proces is maar eerder een zielsgerichte ontvouwing beoogd.
Via de ziel komen we in contact met ons zogenaamd hogere zelf, deze die niet onderhevig is aan de begeerten en begoochelingen van onze persoonlijkheid.
 
In de loop van onze planetaire geschiedenis zijn er verschillende mensen in deze openbaringen gesteld en is er al heel wat overbruggingswerk verricht naar de volgende natuurrijken. Met name het 5e natuurrijk, waar we ons op het platform van de Meesters begeven.
Een van deze grote instromingen is ons aangebracht door Djwhal Khul, die via  Alice Bailey ons in de mogelijkheid heeft gebracht om de Geheime Leer in een voor deze tijd aangepaste vorm te kunnen verwelkomen.